fbtpori.net / Blog / Floorball / Salibandy – parketilla käytävä shakki

Salibandy – parketilla käytävä shakki

Monille salibandy ja sähly ovat kaksi samaa asiaa, vaikka todellisuudessa nämä eivät voisi kauempana toisistaan enää olla. Sähly on koulun liikuntatunneilla pelattava laji jossa palopostin kokoiset pikku-ihmiset juoksevat puolapuiden aiheuttamista välittömistä vaaroista piittaamatta valkoisen reikäpallon perässä ja hakkaavat toistensa jalkapöytiä rikki. Salibandy sen sijaan on taktista ja jopa shakkiin verrattavissa oleva joukkueurheilulaji jossa miehestä otetaan mittaa kovempaa kuin mitä säännöt edes sallivat. Salibandy on muuten Suomen suosituin urheilulaji, ainakin jos harrastajamäärissä asiaa mitataan.

Mediassa toki seksikkäämpiä lajeja ovat jääkiekko ja jalkapallo, mutta salibandyn paikkaa suomalaisessa urheilussa ei kannata aliarvioida. Laji on pitkään määrätietoisesti onnistunut kasvattamaan imagoaan vakavammin otettavaksi urheilulajiksi ja tässä ollaan lajiliittojen kautta onnistunutta varsin hyvin. Salibandy on vihdoin alkanut tekemään pesäeroa sählystä ja tämä näkyy esimerkiksi siinä, että lajilla on enemmän kuin koskaan ennen sarjatasoja jossa kilpaillaan joka kausi paremmuudesta.

Salibandyn taktinen osaaminen usein aliarvostettua

Salibandyvalmentajat eivät valitettavasti ole viime vuosina saaneet ansaitsemaansa arvostusta sillä loppujen lopuksi valmennuksen roolilla on iso merkitys yksittäisen pelaajan sekä koko joukkueen menestyksen kannalta. On tietysti sanomattakin selvää, että esimerkiksi salibandyllä ei ole jääkiekon tai jalkapalloilun kaltaisia resursseja valmennukseen joka näkyy mm. videoanalysointien poissaolona. Osa salibandyvalmentajista toki tätäkin tekee, mutta monet pääsarjatasolla valmentavat henkilöt ovat esimerkiksi normaaleita työssäkäyviä ihmisiä joten ei ole mikään ihme, ettei aikaa riitä ylimääräisten analyysien tekemiseen.

Salibandyn taktinen osaaminen on toki yksilöiden vastuulla itse pelin ollessa käynnissä, mutta valmentajalla on suurin vastuu näiden taktiikoiden hiomisessa sekä heidän pitää tämän lisäksi huolehtia myös siitä, että harjoiteltuja asioita toteutetaan kentällä.

Salibandy on kontaktilaji

Salibandyn säännöissä sanotaan, että kaikenlaisen kontaktin ottaminen on kiellettyä, mutta oletko koskaan ollut katsomassa salibandyottelua? Mikäli olet, tiedät sen, että kontaktia ei todellakaan vältellä, eikä tästä edes jäähyjä kovin herkästi vihelletä. Salibandy on laji jossa mennään koko ajan sääntöjen rajamailla ja miestä otetaan kulmassa ehkä kovempaa kuin osaisit olettaa. On siis harhaluuloa, että salibandy olisi jotenkin kevyen kontaktin laji sillä välillä kulmaväännössä otetaan miestä kovempaa kuin jääkiekossa jopa!

Salibandy ja vedonlyönnin kehitys

Nousevasta lajistatuksestaan johtuen salibandy on myös nostanut ankarasti suosiotaan vedonlyöjien keskuudessa. Eritoten suomalaisen pääsarja- sekä kakkostason liigat ovat onnistuneet keräämään jopa yllättävän kovia vaihtosummia vedonlyönnissä ja suurin kiitos tästä kuuluu varmasti miesten A-maajoukkueelle jonka upeat otteet ovat nostaneet lajin tietoutta suomalaisten keskuudessa. Salibandy on nyt suositumpaa kuin koskaan ennen ja sen on myös ulkomaalaiset vedonlyöntiyhtiöt huomanneet. Ruotsissahan tämä ilmiö on ollut jo useita vuosia havaittavissa, mutta onhan kyse heidän kansallislajistaan. Monen ruotsalaisen mielestä salibandy on kovempi juttu, kuin rakas lajimme jääkiekko. Tästä voidaan olla montaa mieltä, mutta yksi asia on kuitenkin varma ja se on se, että salibandyn kasvutila on tulevaisuudessa paljon korkeammalla mitä jääkiekolla.

Kahta lajia on kuitenkin turha verrata keskenään sillä vedonlyöjiä yleensä kiinnostaa ainoastaan se, mistä saa parhaimman edgen ja parhaimmat kertoimet. Mikäli hyvät kertoimet sekä bonukset kiinnostavat, suosittelemme tarkistamaan tarjonnan joka löytyy osoitteesta www.kasinokavalkadi.com. Sivustolle on listattu eri operaattoreita joiden listoilta löytyy lähes päivittäisellä tasolla kymmeniä eri pelikohteita niin salibandyyn, kuin jääkiekkoonkin. Mikäli rakastat vedonlyöntiä ja etsit itsellesi pelattavaa, useamman kuin yhden pelitilin omistaminen on äärimmäisen hyödyllistä. Tule ja ota selvää minkälaisia tarjouksia tällä kertaa on sinulle voimassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *