fbtpori.net / Blog / Floorball / Salibandyvedonlyönnin peruskurssi
voittava salibandyn pelaaja

Salibandyvedonlyönnin peruskurssi

Vaikka ei ihan heti uskoisi, salibandy on yksi maamme suosituimpia urheilulajeja. Tämä statistiikka pohjautuu harrastajien ja lisenssin alla pelaavien henkilöiden määrään, joka pesee selkeästi esimerkiksi muut palloilupelit kuten vaikkapa koripallon, tai lentopallon. Suomi on koko maailman ehdotonta eliittiä tässä lajissa, yhdessä rakkaan naapurimme Ruotsin kanssa. Nämä kaksi maata ovat käytännössä koko arvokisojen historian aikana kamppailleet keskenään mestaruuksista, Ruotsin ollessa selkeästi enemmän niskan päällä.

Salibandy on myös nostanut suosiotaan vedonlyönnin parissa, sillä lajista löytyy yhä entistä enemmän pelattavaa lähes päivittäisellä tasolla. Salibandystä ammatikseen vetoa lyövät henkilöt voi kuitenkin laskea melkein yhden käden sormilla, sillä missään nimessä kyse ei ole helposta lajista veikata, monien erinäisten syiden vuoksi.

Erikoistilannepelaaminen

Voimme verrata salibandya esimerkiksi jääkiekkoon. Molemmissa erikoistilannepelaaminen (eli yli ja -alivoimat) nousee arvoon arvaamattomaan. Salibandyssa vielä enemmän. Salibandyn erikoistilannepelaaminen eroaa muista lajeista siinä mielessä, että tuomarin puhaltaessa pelin poikki rikkeen merkiksi, seurauksena on vapaalyönti. Tässä mielessä laji muistuttaa enemmän jalkapalloa (vapaapotku), jossa vastustajat seisovat muurissa ja toinen joukkue yrittää saada palloa maaliin. Erikoistilanteista tehdään salibandyliigassa hurja määrä maaleja vuosittaisella tasolla, joten tietämys joukkueita sekä heidän yv/av-koostumuksiaan kohtaan on todella arvokasta. Parhaiten vedonlyöjät yleensä pärjäävät kun he osaavat analysoida kunkin joukkueen sen hetkisen pelikunnon, ottaen huomioon useita liikkuvia tekijöitä.

Mitä syvemmälle kaivat itseäsi tilastojen ihmeellisen maailmaan, sen paremman käsityksen saat mahdollisesta lopputuloksesta. Yksinkertaistettuna: sinun tulee kaivaa enemmän tietoa, kuin yksikään vedonvälittäjä maailmassa. Tämä kuulostaa vaikealta, mutta ei sitä todellisuudessa välttämättä ole. Esimerkiksi Salibandyliigaan kertoimia laskevia ihmisiä ei kovin montaa maailmassa ole, joten käytännössä sinun tarvitsee vain voittaa heidät, ei tuhansia ihmisiä työllistävää vedonlyöntikonsernia.

Runkosarja

Kauden mittaan kannattaa kiinnittää huomiota myös runkosarjan tilanteeseen sekä millä joukkueella on eniten voitettavaa, tai hävittävää. Tämä vaikuttaa yleensä suuresti motivaatiotasoihin, joiden laskeminen vedonlyöjän kannalta on yksi urheiluvedonlyönnin vaikeimpia tehtäviä. Kun päättelet jonkin ihmisen tai joukkueen motivaatiotekijöitä, joudut käytännössä pureutumaan psykologisiin asioihin, selvittääksesi asian todellisen laidan.

Esimerkiksi runkosarjan lopussa on selkeä jaottelu joukkueiden välillä. Ryhmään yksi (1) kuuluvat joukkueet, jotka ovat varmistaneet play-off paikkansa ja huilauttavat näin ollen usein parhaita pelaajiaan. Ryhmässä kaksi (2) pelaa joukkueet jotka jahtaavat play-off paikkaa viimeisille kierroksille asti ja näin ollen pelaavat yleensä suurimmalla motivaatiotasolla illasta toiseen. Ryhmään kolme (3) kuuluvat kautensa pilanneet joukkueet, joilla ei ole käytännössä mitään voitettavaa enää. Nämä joukkueet keskittyvät lähinnä seuraavaan kauteen, vailla sen suurempaa motivaattoria meneillään olevasta kaudesta. Jaottelu kannattaa tehdä esimerkiksi excel-taulukkoon ja sitä kannattaa päivittää taajaan, kauden edetessä. Vanhoihin kaavoihin ei kannata kangistua, sillä tilanteet elävät kokoajan ja sarjataulukon sijoitukset saattavat muuttua oleellisesti vain 1-2 kierroksen välisenä aikana!

Muutama sana pelikassasta

Oli lajisi sitten mikä tahansa, pelikassasta huolehtiminen on kaiken a ja o. Pelikassasi on työvälineesi, jota sinulla ei ole varaa hävittää. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaankin pitää 5% panoskokoa, joka tarkoittaa sitä, että et laita yhteen kohteeseen enempää rahaa kiinni kassastasi. Näin vältät nopean konkurssin, vaikka vetojasi seuraisikin tavallista heikompi laskusuhdanne.

Pelikassa kannattaa myös ripoitella useille eri netticasinoille, sillä koskaan ei tiedä mistä paras kerroin tulee pelipäivän aattona löytymään. Esimerkiksi www.kelatjapelit.com sivustolle on listattu useita eri vedonlyöntiyhtiöitä, joista pääset valitsemaan parhaat päältä. Tällä tavoin pääset myös hyödyntämään talletusbonuksia, pelikassasi kasvatusvaiheessa. Muista kuitenkin lukea bonusehdot huolellisesti läpi, ettei tule ikäviä yllätyksiä tulevaisuudessa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *